22 C
Athens
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΡΙΑΝΟΣ, ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ-ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Heath & FitnessHealthΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΡΙΑΝΟΣ, ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ-ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ημ.έκδοσης:

Συντάκτης:

Κατηγορία:

Μέριανος Ιωάννης M.D.
Ιατρός – Βιοπαθολόγος – Ιατρική παχυσαρκίας – Κλινική Διατροφή

Οι σπουδές μου στην Ιατρική Σχολή καθώς και η μετέπειτα επιλογή της ειδικότητας στη Βιοπαθολογία ήταν προς την κατεύθυνση της κατανόησης του σύνθετου προβλήματος της παχυσαρκίας εις βάθος. Στη διάρκεια της ειδικότητας μου αύξησα σημαντικά τις γνώσεις μου για την παχυσαρκία και τις ασθένειες που την ακολουθούν όπως είναι η υπέρταση, τα καρδιολογικά προβλήματα, ο διαβήτης, και τα αναπνευστικά προβλήματα.
Η αλήθεια είναι ότι απογοητευτικά αρκετά όταν διαπίστωσα ότι τόσο οι ιατροί όσο και η πλειονότητα του κόσμου ασχολούνται ελάχιστα με την πρόληψη, ένα κομμάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, σε πολλές κατηγορίες υπέρβαρων ανθρώπων.
Συνεχίζοντας τις σπουδές μου οδηγήθηκα στην απόκτηση μίας ακόμη μεταπτυχιακής εξειδίκευσης στην «Κλινική Διατροφή», καταφέρνοντας έτσι να συνδυάσω όλα αυτά που είχα μάθει σε επιστημονικό επίπεδο, για την παχυσαρκία, με αυτό της Κλινικής Διατροφής. Διαπίστωσα επίσης, ότι η προδιάθεση για παχυσαρκία δεν είναι μόνον κληρονομική, αφού εξίσου σημαντικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει και το περιβάλλον, δηλαδή ο τρόπος ζωής μας.
Συμπληρώνοντας το βιογραφικό μου θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είμαι:
• μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
• μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας
• μέλος IASO (International Association for the Study of Obesity)
• μέλος EASO (European Association for the Study of Obesity)
• μέλος της American Academy of Anti-Aging Medicine
• μέλος της British Obesity Society

 

Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΩΣ ΕΠΙΡΕΑΖΕΙ ΤΟΜ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Εδώ και 7-8 χρόνια η Ελλάδα εισήλθε σε μία κρίση άνευ προηγουμένου καθώς οι οικονομικές πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών την έχουν οδηγήσει στα πρόθυρα χρεοκοπίας.Δεν είναι κρυφό λοιπόν ότι αυτή η κατάσταση έχει επηρεάσει όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτος τόπου διαμονής(μεγάλα αστικά κέντρα ή επαρχεία)και ανεξαρτήτου ηλικίας(συνταξιούχοι,μεσήλικες και νέοι).

ΠΩΣ Η ΚΡΙΣΗ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Σε εμάς τους ελεύθερους επαγγελματίες και ειδικότερα τον ιατρικό κόσμο η κρίση έχει αρχίσει να γίνετε αισθητή εδώ και κάποια χρόνια με πολύ, έντονο τρόπο, βλέποντας πολλούς ιατρούς να μεταναστεύουν σε χώρες όπως η Γερμανία,Γαλλία,Αγγλία.Υπολογίζετε ότι έχουν φύγει από την Ελλάδα περίπου 7000-8000 χιλιάδες ιατροί.

Στην ειδικότητά μας ασχολούμενη με το πρόβλημα της παχυσαρκίας κάθε τύπου και ηλικίας βλέπουμε σίγουρα να υπάρχει  μία κάμψη.Παρόλο που ο κόσμος θεωρεί έντονο το πρόβλημα της παχυσαρκίας  και καταλαβαίνει πλέον ότι πρόκειται για μία νόσο που βεβαίως   χρήζει ιατρικής παρακολούθησης, δεν παύουν τα καθημερινά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας  χωριστά να τον απορροφούν και βέβαια  να αφήνει σε δεύτερο χρόνο το προσωπικό του πρόβλημα .

ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ

Έχει διαπιστωθεί ότι στην Ελλάδα η  οικονομική  κρίση έχει γίνει πλέον και κοινωνική επηρεάζοντας όλους μας και προκαλώντας σε πολλούς έντονα συναισθήματα απόγνωσης και κατάθλιψης. Αυτα τα συναισθήματα είναι  που κάποιος ο οποίος είναι υπέρβαρος όχι μόνον δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του αλλά γίνεται ολοένα και χειρότερα με σοβαρές  χρόνιες επιπτώσεις για την υγεία του.

Στο ιατρείο λοιπόν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε  το πρόβλημα κάτω από ιατρική παρακολούθηση με συντονισμένο και αποτελεσματικό τρόπο,διότι η παχυσαρκία εδώ αντιμετωπίζετε ως ένα πολύπλευρο και πολυπαραγοντικό πρόβλημα.Γίνονται όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις  που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε αν υπάρχει κάποιο οργανολογικό πρόβλημα  ή κάποια έλλειψη βιταμινών ή αν υπάρχουν τροφές οι οποίες δεν αφομοιώνονται σωστά από τον οργανισμό. Πέρνουμε ένα λεπτομερέστατο ιατρικό ιστορικό και γίνονται όλες απαραίτητες εξετάσεις όπως λιπομέτρηση,οξυμετρία,μέτρηση πίεσης .Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς ότι οι ιατρικές πληροφορίες που μαζεύουμε για να δώσουμε μία διατροφή κάτω πάντα από ιατρική παρακολούθηση είναι πολλές και σημαντικές και αυτό είναι που μας ξεχωρίζει.

Στόχος μας είναι πάντα:

-Απώλεια βάρους κυρίως λίπους και όχι μυϊκής μάζας

-Επιτάχυνση του μεταβολισμού μας

-Βελτιστοποίηση της ενέργεια ,της ευεξίας του κάθε ανθρώπου καθώς και την θωράκιση του οργανισμού

-Αποτοξίνωση από τροφές που μπλοκάρουν τον οργανισμό μας

-Αποτελέσματα που θα διατηρηθούν μία ζωή

Κλειδί σε όλα αυτά είναι η διατροφική εκπαίδευση του κάθε ασθενή ,αλλάζοντας και σε κάποιο βαθμό τις διατροφικές του συνήθεις και τρόπο ζωής.

 

Σχετικά με το Άρθρο