20 C
Athens
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Λία Παπαδαυΐδ

Heath & FitnessBeautyΛία Παπαδαυΐδ

Ημ.έκδοσης:

Συντάκτης:

Κατηγορία:

Το επάγγελμα του γιατρού γενικά κινείται ανάλογα και με τις διακυμάνσεις της οικονομίας χωρίς όμως να πληγεί πολύ όσον αφορά τη βάση του.

Ειδικότερα οι δερματολόγοι καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα δραστηριοτήτων από την κλασσική δερματολογία που αφορά τη διάγνωση και θεραπεία δερματολογικών νοσημάτων τόσο σε παιδιά όσο και ενήλικες καθώς και ανάλογα με την εξειδίκευση του κάθε γιατρού τη χειρουργική δέρματος και αισθητική δερματολογία.

Η ευρύτητα της ειδικότητας δίνει την ευελιξία στο δερματολόγο να κινηθεί μέσα στην κρίση όπου έχει αυξηθεί η ζήτηση της κλινικής δερματολογίας σε σχέση με την αισθητική και έτσι να προσαρμόζεται στις αλλαγές χωρίς ιδιαίτερη πίεση.

Κατά βάση είναι σημαντικό να ασχολούνται προσωπικά και με ενδιαφέρον για την ποιότητα της υπηρεσίας που προσφέρουν, να είναι καλοί γνώστες της κλασσικής δερματολογίας και να κινούνται με ευελιξία και προσαρμοστικότητα στις οικονομικές συνθήκες .

Όσον αφορά στο μέλλον, αυτό πιστεύω πως βρίσκεται στα δερματολογικά πολυιατρεια όπως αυτά που συναντάμε στη Γερμάνια, την Αμερική, την Αγγλία κάτι φυσικά που γίνεται και για να παρέχεται η απόλυτη εξειδίκευση ανάλογα με την εκαστοτε ιατρική πράξη αλλα και για να μοιράζεται το κόστος της τεχνολογίας που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο ιατρείο μέσω των μηχανημάτων που παρέχει

Γενικές πληροφορίες

Η Ευαγγελία Παπαδαυίδ σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στην ίδια σχολή, αριστεύοντας στη διδακτορική της διατριβή με θέμα τον ανοσοπροσδιορισμό των μορίων συγκόλλησης κατά την ανάπτυξη του επιθηλίου του δέρματος και σε επιθηλιακές προκαρκινικές και καρκινικές βλάβες.

Κύρια αντικείμενα εξειδίκευσης είναι τα laser  στη Δερματολογία, ακμή και σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, ψωρίαση, δερματικοί όγκοι και λεμφώματα.

Εξειδικεύθηκε στη Δερματολογία-Αφροδισιολογία στην Αγγλία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα Laser Δερματολογίας, ακμή, και ογκολογία δέρματος και αργότερα στην Νέα Υόρκη με ερευνητική δραστηριότητα στη ψωρίαση.

Από το 1998 εκπαιδεύει καθημερινά νέους γιατρούς στη ειδικότητα της Δερματολογίας και από το 2005 διδάσκει στους πεμποετείς φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το μάθημα της Δερματολογίας και από το Νοέμβριο του 2015 είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Διατηρεί σε διεθνές επίπεδο υψηλό ερευνητικό και συγγραφικό έργο και συνεργασίες με πολλά πανεπιστήμια της Ευρώπης και Αμερικής.

Μετεκπαίδευση και Ανώτερες πανεπιστημιακές και νοσοκομειακές θέσεις

Η ιατρός εμπλουτίζει διαρκώς την επιστημονική της κατάρτιση έτσι ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κάθε δερματική πάθηση χρησιμοποιώντας τις τελευταίες πρακτικές. Έχει ειδικευτεί στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Α. Συγγρός, στη Δερματολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Hammersmith στο Λονδίνο και του Νοσοκομείου Churchill στην Οξφόρδη.

Έχει μετεκπαιδευτεί στη Δερματολογική Ογκολογία στα Νοσοκομεία Wellington, στα laser στη Δερματολογία στα Νοσοκομεία Lister και Whittington του Λονδίνου.

Επίσης έχει εργαστεί ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια (Research Associate), στο Νοσοκομείο Rockefeller στη Νέα Υόρκη.

Έως το 2005 ήταν Επιμελήτρια στο Δερματολογικό Τμήμα, Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ έως το 2010 διατέλεσε Λέκτορας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστημίου Αθηνών, Β’ Κλινική Δερματολογικών και Αφροδισίων Νόσων, Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ.

Από το 2010 έως σήμερα, είναι Επίκουρη Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ εργάζεται και στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ και στο Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός, στην Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών  ειδικότερα στην Κλινική Δερματικών Λεμφωμάτων.

Άδειες Ασκήσεως Επαγγέλματος

Από το 1989 κατέχει άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος από τη Νομαρχία Αθηνών. Το 1992 πήρε Άδεια Ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος από το General Medical Council ενώ το 1996 κατοχύρωσε άδεια ασκήσεως ειδικότητας Δερματολογίας- Αφροδισιολογίας από τη Νομαρχία Αθηνών.

Συμμετοχές σε επιστημονικές εταιρείες

European Society of Micrographic Surgery (ESMS, 1999)
International Society of Dermatologic Surgery (ISDS,1999)
European Academy of Dermatology and Venereology (EADV,1999)
American Society for Laser Medicine and Surgery (ASLM,1999)
European Society for Laser Dermatology (ESLD, 2005)
Dowling Club-British Association of Dermatologists (1992-1996
International Society for the Study of Vascular Anomalies (ISSVA, 2000)
EORTC cutaneous lymphomas task force (2005)
Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ)-Μέλος Επιτροπής Συνεργασίας και Διεθνών Σχέσεων 2004-5

Ελληνική Εταιρεία Οζώδους Σκλήρυνσης – Ιδρυτικό μέλος (1999)

Eλληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής (1999)
Ελληνική Εταιρεία Laser (1999)
Κολλέγιο Δερματολογίας (2005)
Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Δερματολογίας- Μέλος Επιτροπής Δεοντολογίας (2005)

 

 

Υποτροφίες

Υποτροφία Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (1992-1996)

Συμμετοχές σε επιστημονικές συναντήσεις

Έχει πληθώρα συμμετοχών σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια με ομιλίες και προεδρεία

40 συμμετοχές σε ελληνικά συνέδρια με ελεύθερες ανακοινώσεις

48 συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια με ελεύθερες ανακοινώσεις

40 συμμετοχές ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε ελληνικά συνέδρια

27 συμμετοχές ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε διεθνή συνέδρια

Προεδρία σε 12 ελληνικά συνέδρια

Προεδρία σε 27 διεθνή συνέδρια

 Συντακτικό – Συγγραφικό έργο (Βιβλία)

Η κα Παπαδαυίδ είναι κριτής σε υψηλού επιστημονικού κύρους διεθνή περιοδικά λόγω της υψηλής εξειδίκευσης σε τομείς της δερματολογίας.

Επίσης είναι Συγγραφέας σε βιβλία-συγγράμματα (4 ελληνικά και 2 διεθνή)

Ευαγγελία Παπαδαυίδ: «Ανοσοπροσδιορισμός των μορίων συγκόλλησης E-cadherin catenin κατά την ανάπτυξη του επιθηλίου του δέρματος και σε επιθηλιακές προκαρκινικές και καρκινικές βλάβες δέρματος». Διατριβή επί διδακτορία, Aθήνα, 1996.

Ευαγγελία Παπαδαυϊδ & Χριστόφορος Τζερμιάς. Κεφάλαιο ‘‘Τα σύγχρονα Laser της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης’’, στο βιβλίο «Σύγχρονη Δερματολογική Ογκολογία». Ν. Σταυριανέας & Α. Γιακουμετής, Αθήνα, 2003 – λείπει η έκδοση
Ευαγγελία Παπαδαυίδ & Έλμα Κουμαντάκη. Κεφάλαιο «Εν τω βάθει μυκητιάσεις», στο βιβλίο «Μυκητιασικές λοιμώξεις του δέρματος». Ε. Κουμαντάκη & Ε. Μαθιουδάκη, εκδόσεις Καυκάς, Αθήνα, 2002
A. Katsambas & E. Papadavid. Κεφάλαιο “Superficial Fungal Infections in Women’s Dermatology – from infancy to maturity”, στο βιβλίο “The Dermatology of girls and women”. L.C. Parrish, S. Brenner & M. Ramos e Silva (εκδότες), εκδόσεις Parthenon, Λάνκαστερ, 2001.
P.L. Ortiz Romero & E. Papadavid. Κεφάλαιο: “Systemic Treatment of Primary Cutaneous Lymphomas”, στο βιβλίο “Skin Cancer: A Practical Approach”. Alfonso Baldi, Enrico Spugnini & Paola Pasquali (εκδότες), εκδόσεις Springer

Διδακτικό Έργο

  1. Διδασκαλία σε Φοιτητές Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Έχει συγγράψει δύο κεφάλαια για το καινούριο βιβλίο Δερματολογίας των φοιτητών της Ιατρικής (Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική)

Από το 2005 διδάσκει αυτοδυνάμως το μάθημα της Δερματολογίας σε φοιτητές Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών αρχικά στην Α’ Δερματολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός (3/2005-5/2005) και στη συνέχεια (9/2005 μέχρι σήμερα) στη Β’ Δερματολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ.

  1. Μεταπτυχιακή εκπαίδευση ειδικευόμενων ιατρών στη Δερματολογία-Διδακτορικές Διατριβές

Διδάσκει τόσο με θεωρητική όσο και πρακτική διδασκαλία τους ειδικευόμενους ιατρούς στη Δερματολογία στο Δερματολογικό Τμήμα του ΠΓΝΑ Ευαγγελισμός (βιβλιογραφική ανασκόπηση, χορήγηση διαλέξεων) (1999-2005), Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός και, Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ (2005 έως σήμερα)

Επίσης είναι  επιβλέπουσα καθηγήτρια σε πέντε διδακτορικές διατριβές και μέλος σε 10 επιτροπές.

  1. Μεταπτυχιακή εκπαίδευση – Εκπαιδεύτρια σε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια

1) Εργαστηρίου Κρυοθεραπείας στο International Skin therapy Meeting (1994).

2) Εκπαίδευση ιατρών κατά τη διάρκεια του πρακτικού Εργαστηρίου για τη δερμοαπόξεση με Laser στο International Society for Dermatologic Surgery Annual Meeting (1999)

3) Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Νοσηλευτικό Ιδρύματος ΙΑΣΩ (1999)

4) Διεθνή και ελληνικά συνέδρια ή σεμινάρια (ΕΔΑΕ, Δερματολογικό Τμήμα Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Παιδοδερματολογική Εταιρεία, Αττικές Ημέρες, Κολλέγιο Δερματολογίας).

5) Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα «Επείγοντα περιστατικά στη Δερματολογία» (Δεκέμβριος 2006).

6) Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Αιματολογικές Παθήσεις και ελάχιστα παρεμβατική χειρουργική» του Λαϊκού Νοσοκομείου με θέμα «Δερματικές βλάβες στην Αιματολογία» (Ιούνιος 2007).

Διεθνείς συνεργασίες

Έχει αναπτύξει συνεργασία με τα Δερματολογικά Τμήματα των ακολούθων πανεπιστημίων Charite Βερολίνο, Universitat Complutanse Μαδρίτη, πανεπιστήμιο του Τορίνο καθώς είναι ενεργό μέλος του EORTC για τα δερματικά λεμφώματα.

Ερευνητικό Έργο

Η ερευνητική δραστηριότητα της ιατρού έχει εστιαστεί κυρίως στη Δερματολογική Ογκολογία τόσο σε όγκους του δέρματος (διδακτορική διατριβή) όσο και σε λεμφώματα δέρματος στην Ελλάδα (Νοσοκομεία Α. Συγγρός και ΑΤΤΙΚΟΝ), καθώς και με ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια του εξωτερικού σχετικά με γεννετικούς και επιγεννετικούς μηχανισμούς στην έκφραση του νοσήματος. Διατηρεί παρόμοια δραστηριότητα με το νόσημα της ψωρίασης με επιπλέον έρευνα των συνησυροτήτων κυρίως μεταβολικού συνδρόμου, καρδιολογικών συμαβαμάτων και αρθρίτιδας.

Η ιατρός είναι ενεργή στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση ερευνητικών πρωτοκόλλων (ακμή, μεταβολικό σύνδρομο, ψωρίαση, λεμφώματα) και συμμετέχει ενεργά σε διακλινικές παρουσιάσεις με άλλες Πανεπιστημιακές Κλινικές του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και άλλων Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Πανεπιστημίων.

 Η κα Παπαδαυίδ έχει μεγάλο ερευνητικό έργο με 100 ΠΛΗΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΤΟΥ SCI, 15 δημοσιεύσεις σε Ελληνικά έγκριτα/ ακαδημαϊκά περιοδικά, υψηλό αριθμό παραπομπών (500)

 

Σχετικά με το Άρθρο