13.2 C
Athens
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Το ποδόσφαιρο στην υπηρεσία της ανθρωπότητας

DonationΤο ποδόσφαιρο στην υπηρεσία της ανθρωπότητας

Ημ.έκδοσης:

Συντάκτης:

Κατηγορία:

Ο Ολυμπιακός ήταν και παραμένει ο καλύτερος πρεσβευτής αυτής της χώρας στο εξωτερικό. Αρχίζοντας από το ποδόσφαιρο, το οποίο ο Θρύλος εκπροσωπεί μονίμως, επάξια, στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια, αλλά και καταλήγοντας μέχρι τον ελληνικό πολιτισμό στο σύνολό του, ο Σύλλογός μας είναι πάντα παρών, για να διαφημίσει την Ελλάδα!

Το Παγκόσμιο Συνέδριο του Χάρβαρντ, με τίτλο “Reinforcing, Crossing, and Transcending Borders: Soccer in a Globalized World” ή αλλιώς «Ενδυναμώνοντας, Περνώντας και Υπερβαίνοντας τα Σύνορα: Το Ποδόσφαιρο στον Κόσμο της Παγκοσμιοποίησης», το οποίο διεξάγεται τούτες τις ημέρες στην πατρίδα μας, είναι μία μόνο έκφανση της επιθυμίας του Ολυμπιακού, όχι απλώς να είναι παρών, αλλά να ηγείται τέτοιου είδους προσπαθειών. Για τις επόμενες 2-3 ημέρες, η χώρα μας συγκεντρώνει τα βλέμματα του ακαδημαϊκού κόσμου, αφού καθηγητές από όλο τον πλανήτη, δίνουν εδώ το παρών, για να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός συνολικά, μπορούν να υπηρετήσουν την ανθρωπότητα!

Το βράδυ της Δευτέρας, 4 Σεπτεμβρίου 2017, το Μουσείο της Ακρόπολης έγινε ο τόπος συνάντησης των καθηγητών, τους οποίους το Χάρβαρντ προσκάλεσε στην Ελλάδα, για το σπουδαίο αυτό συνέδριο. Οικοδεσπότης ήταν, φυσικά, ο Ολυμπιακός. Από τις 19:30, οπότε άρχισε η ξενάγηση των συνέδρων στο Μουσείο της Ακρόπολης, μέχρι αργά το βράδυ, οπότε ολοκληρώθηκε το επίσημο δείπνο, ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμη μία φορά τι εστί ελληνική φιλοξενία! Παρόντες στο Μουσείο της Ακρόπολης ήταν φορείς του αθλητισμού, του ελληνικού ποδοσφαίρου, ειδικότερα, όπως και πολιτικοί φορείς, με αντικείμενο τον αθλητισμό, ή μη. Παρούσα ήταν φυσικά, η ηγεσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με το Διοικητικό Συμβούλιο και ανθρώπους του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Την ξενάγηση των συνέδρων στο Μουσείο, ακολούθησαν οι ομιλίες, με τις οποίες άνοιξαν, ουσιαστικά, οι εργασίες του συνεδρίου! Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο κ. Σβεν Μπέκερτ, καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ο κ. Στίβεν Ορτέγα, διευθυντής του προγράμματος αποφοίτησης στην Ιστορία και την Αρχειοθέτηση του Κολλεγίου Σίμονς ήταν οι πρώτοι οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό.

Ακολούθησε η ανάγνωση της «Αρχής των Αθηνών, για το Δικαίωμα της Συμμετοχής στον Αθλητισμό», ενώ στη συνέχεια μίλησαν ο κ. Χορστ Χάναμ, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου του Ταφτς (ΗΠΑ) και η κα. Αμάντα Λουσία Μουνιόζ ντε Τόρο Αλιμόντα, υπεύθυνη συντονισμού των «Δικηγόρων Εξωτερικού», οι οποίοι παρέχουν δωρεάν νομική υποστήριξη σε πρόσφυγες στην Ευρώπη. Βασικός ομιλητής και εκείνος ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, ήταν ο κ. Τζορτζ Μίτσελ, πρώην Γερουσιαστής των ΗΠΑ από το Μέιν, ηγέτης της Πλειοψηφίας της Γερουσίας και Διεθνής Πρέσβης Ειρήνης.

Σχετικά με το Άρθρο