27.1 C
Athens
Παρασκευή, 18 Ιουνίου, 2021

Φιλανθρωπικό δείπνο του Lifeline Hellas για την ενίσχυση των κρατικών νοσοκομείων

DonationΦιλανθρωπικό δείπνο του Lifeline Hellas για...

Ημ.έκδοσης:

Συντάκτης:

Κατηγορία:

Ο ανθρωπιστικός οργανισμός Lifeline Hellas διοργάνωσε κατανυκτικό φιλανθρωπικό δείπνο, υπό την αιγίδα και την παρουσία των ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρου και Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας, την παρουσία της συζύγου του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίας Σίσσυς Παυλοπούλου και της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της Unesco Κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στην Αθηναϊκή Λέσχη με σκοπό τη στήριξη κρατικών νοσοκομείων.

Επίτιμος καλεσμένος της εκδήλωσης ήταν ο Dr. Douglas Jackson, Πρόεδρος του Ιδρύματος Project Cure Foundation, USA, που επισκέφθηκε για δεύτερη φορά την Ελλάδα με σκοπό να βοηθήσει τα κρατικά νοσοκομεία.

Τους παρευρισκομένους συγκίνησε ιδιαίτερα η Πριγκίπισσα Αικατερίνη καθώς τίμησε τον Dr. Jackson για την μεγάλη του προσφορά μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Lifeline Hellas και το Ίδρυμα Μποδοσάκη που συνέβαλε στην προσπάθεια διεκπεραίωσης των δωρεών στα νοσοκομεία Π. & Α. Κυριακού, Έλενα Βενιζέλου και παίδων Πεντέλης. Τέλος, εξήρε το φιλανθρωπικό έργο του φιλάνθρωπου γιατρού Αυξέντιου Καλαγκού που ήταν παρών με την σύζυγο του Νατάλια και έχει προσφέρει χιλιάδες δωρεάν επεμβάσεις καρδιάς σε παιδιά όλο τον κόσμο.
Ο Dr. Jackson αναφέρθηκε στις ανάγκες που υπάρχουν και τόνισε ότι ο σκοπός, η επιτυχία και η ευτυχία της ζωής είναι η προσφορά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Μαζί με την Πριγκίπισσα Αικατερίνη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Lifeline Hellas και το Ίδρυμα Μποδοσάκη επισκέφθηκαν τα νοσοκομεία Αρεταιείο, Άγιο Σάββα, Πανεπιστημιακό Πατρών, Θριάσειο καθώς και το Άσυλο Ανιάτων με σκοπό την υποστήριξή τους.

Η Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νεογνών του νοσοκομείου Έλενας Βενιζέλου Δρ. Μαργαρίτα Τζάκη και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης κος Ευάγγελος Τριγώνης ευχαρίστησαν για την δωρεά ιατρικού εξοπλισμού αξίας $500.000 που θα λάβουν αυτό τον μήνα από το Lifeline Hellas και το Project Cure την μεταφορά του οποίου ανέλαβε ο κος Θεόδωρος και η κα Γιάννα Αγγελοπούλου. Το νοσοκομείο παίδων Π. & Α. Κυριακού έχει ήδη λάβει την δωρεά ενός container με ιατρικό εξοπλισμό αξίας $500.000 την μεταφορά του οποίου προσέφερε η Κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

Οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν την υπέροχη διακόσμηση της βραδιάς που επιμελήθηκε όπως πάντα η κα ΄Εμη Τρικάρδου. Επίσης, η χορωδία του Αγίου Γεωργίου Καρύκη και ο βαρύτονος Νίκος Καραγκιαούρης που τραγούδησαν ύμνους των ημερών δημιούργησαν κατάνυξη στο κοινό. Οι συμμετέχοντες έλαβαν δώρα από την Molton Brown.

Το Lifeline Hellas βοηθάει αποκλειστικά την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και προσπαθεί να καλύπτει τις ανάγκες που υπάρχουν λόγω της δυσχερούς κατάστασης που επικρατεί με την βοήθεια και των υπολοίπων γραφείων του Lifeline στην Νέα Υόρκη, στο Σικάγο και στο Τορόντο και ιδιαίτερα του Lifeline United Kingdom. Η κυριότερη δραστηριότητα του οργανισμού είναι η παροχή ιατρικού εξοπλισμού σε νοσοκομεία παίδων και η ενίσχυση ιδρυμάτων παίδων.

Επίσης, υποστηρικτές της βραδιάς ήταν οι εταιρείες AS Marine, To Pagoto, Motoroil, Σκλαβενίτης, Βίκος, Καρούλιας, Davlas & Partners, Medical Anti – Aging Centers Beat be spoke events and services, Artemide, Ελληνοεκτυπωτική, Marendry, Dogkas Wines.

 

Σχετικά με το Άρθρο